Fjordveien går ut fra Mekjarvik

Bruk av Mekjarvik som reservekai

Mekjarvik kai har flere ganger denne høsten blitt nyttet som reservekai for ferja mellom Mortavika og Arsvågen pga værforholdene. Når dette skjer blir det store mengder trafikk ut mot Mekjarvik, og i den sammenheng oppstår det trafikkfarlige situasjoner.

Biler som skal frem til Kvitsøy-ferja er spesielt utsatt. Etter å ha opplevd dette selv og fått flere tilbakemeldinger om problemet innkalte ordføreren involverte og ansvarlige parter til et møte 12. januar. Tilstede på møtet var, foruten ordføreren, representanter fra Statens Vegvesen, Tide og Rogaland fylkeskommune. Problemene og situasjonen ble godt belyst og det var enighet om at tiltak må iverksettes. Det ble bestemt at Vegvesenet tar ansvar for trafikkreguleringen og vil løse dette med å ha en person i hver ende av køen med kommunikasjon imellom for å slippe frem biler som skal til Kvitsøy. De vil også ha personer ved innkjørsel til industriområdene. Med dette håper vi situasjonen med møtende trafikk, og farene det skaper, unngås. Vegvesenet er i tillegg til dette i gang med å utvide oppstillingsplassen på Mekjarvik, slik at kapasiteten blir bedre og køene dermed kortere.

Håpet er at disse tiltakene skal bedre situasjonen. Dersom ting ikke fungerer som de skal ordfører Mirjam Ydstebø gjerne ha tilbakemelding på det, men bruk også vegtrafikksentralen tlf 175 for å melde ifra.

Hærverk på Mekjarvik
Parkeringsplassen på Mekjarvik har igjen vært utsatt for hærverk - les kommunens brev til politiet og Statens Vegvesen.