Vei på Kvitsøy

Busstilbud på Kvitsøy

Kolumbus har inngått avtale med ny leverandør for Kvitsøy fra og med 01.01.2015. Det justeres samtidig i en bussrute knyttet til nye ferjeruter.

Etter at nåværende leverandør sa opp sin avtale med Kolumbus har det vært arbeidet med å få på plass en god og langsiktig løsning. Kolumbus har i disse dager inngått ny avtale med Rørheims Bilruter AS som har sitt hovedkontor på Finnøy.

Rørheim Bilruter driver busstilbud for flere av øyene i Finnøy og har etablerte rutiner i forhold til utbetaling av lønn og drift av buss og selskap. På denne måten er det etablert en trygg driver av tjenesten. Ordningen er avhengig av lokale utøvere som kan kjøre bussen, og vikarer. Rørheim har fått dette i havn og fra og med 02.01.2015 starter selskapet opp bussrutene på Kvitsøy. Mer informasjon om busstilbudet kommer senere fra Rørheim Bilruter AS.

Bussrutene blir de samme som før med to endringer. I stedet for at bussen går til første ferje (06.45), er det nå i stedet lagt buss til ferjen 09.40. Dette er gjort etter innspill fra tirsdagstreffet med tanke på behov for de eldre, samt etter samtaler med medlemmer i samferdselsforeningen. Dersom dette ikke er best mulig løsning, ber vi om at dere gir innspill på denne endringen.

Den andre endringen er i forhold til buss fra hurtigbåten 16.45 som fra nyttår av har fått endret ankomsttid. Bussen vil da gå fra kaien ca 17.30 når denne båten har ankomst, og i den perioden vil bussen også ta med eventuelle passasjerer fra ferja som ankommer ca samtidig. Fra sommeren av vil bussen igjen gå 16.45 fra kaien.