Bilde fra Rogaland brann og redning IKS

Du ønskes velkommen til åpen dag på Kvitsøy brannstasjon

Åpen dag lørdag 24. september kl. 10.00 til 14.00

Over 350 brannstasjoner åpner portene for publikum lørdag 24. september. I Sandnes og Stavanger kommer brannbamsen Bjørnis for å hilse på små og store. Det landsomfattende arrangementet skal inspirere barn og voksne til å gjennomføre brannøvelser og sjekke brannsikkerheten hjemme.

Begynner det å brenne, er du og familien veldig overlatt til dere selv i de første livsviktige sekundene og minuttene. Da er det ikke tid til å gruble over hvor det er trygt å rømme, google etter hvem dere skal ringe til, eller pakke ut brannslokkeapparatet av emballasjen. Det er kun gjennom å ha brannøvelse hjemme dette kan trenes på, sier Frode Strøm, avdelingsleder for forebyggende avdeling i Rogaland brann og redning IKS.

Han mener åpen dag på brannstasjonen har blitt en fantastisk fin, årlig tradisjon som markerer avslutningen av brannvernuka.

-Arrangementet samler voksne og barn til morsom læring med en alvorlig undertone, idet vi går inn i en årstid der antall boligbranner vanligvis øker i takt med at vi trekker innendørs, skrur på varme, fyrer i ovnen og tenner lys, sier Strøm.

I eierkommunene til Rogaland brann og redning IKS er det 11 stasjoner som har åpne porter 24. september: Stavanger, Sandnes, Rennesøy, Vassøy, Kvitsøy, Riska, Høle, Oltedal, Gilja, Ålgård og Klepp.