Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen
Kvitsøy fyr og vippefyr

Kvitsøy fyr og vippefyr

En kjede av fyr

Program for On The Egde 2012 er klart og lørdag 23. juni kl. 13.00 åpner sommerens kunstutstilling i fyret.

23.juni - 23. september 2012
Kunstprogram på Eigerøy, Kvassheim, Obrestad, Feistein, Tungenes, Kvitsøy og Utsira fyr.

Fyrene er fysiske skjæringspunkt mellom land og hav. De reiser seg på grensen mellom to ytterpunkter. Fyrene har alltid ligget i forkant når det gjelder teknologiske oppfinnelser innen kommunikasjon gjennom lyd og lys. Kunstprogrammet til On the Edge 2012 tar utgangspunkt i disse tre sentrale elementene. Vi presenterer et bredt spekter av kunstverk av anerkjente norske- og internasjonale kunstnere, som kretser omkring temaene lys, lyd og liv. Gjennom LYS og LYD har fyrene kommunisert med verden, og fyrene selv fungerte som små lokale samfunn: slik har de formet og reddet LIV. Utstillinger og arrangement som utgjør On the Edge 2012 utforsker lys, lyd og liv i ulike kombinasjoner og sammenhenger. Kunstprogrammet for 2012 er kuratert av kunstner Elizabeth Croft.

«En kjede av fyr» er et uformelt samarbeid mellom fyr i Rogaland, og med en sterk entusiasme rundt hvert fyr. Målet vårt er opplevelse, diskusjon og fortsatt liv på fyrene. Vi etablerer møteplasser der kunst, teknologi og historie spiller sammen i kulturprogrammet On the Edge.

Kunstneren Bjørn Melbye Gulliksen har laget et stedspesifikt verk til Kvitsøy bestående av prismer. På samme måte som prismene i fyrlykten øverst i fyret samler lyset innenfra og sender det ut, vil prismene i kunstinstallasjonen ta lyset utenfra og sende det inn i fyret. Kvitsøys egen fyrguide, Sofus Tønnessen, åpner utstillingen og Nina Helgeland Gundersen synger akustisk i fyret. Enkel servering av kaffe og brus. Gratis entre.

Kontakt

  • Kvitsøy kommune
  • Kommunehusvn. 6
  • 4180 Kvitsøy
Telefon
+47 51 73 63 00
E-post
post@kvitsoy.kommune.no
Org.nr
964 979 634

 

Viktige telefonnummer

  • Brann - 110
  • Politi - 112
  • Øyeblikkelig medisinsk nødhjelp - 113
  • Legevakt - 116117
  • Veterinærvakt
    Se info