Marianne fra opptreden i Olavshallen. Fotograf: Azem Kikaj

Flott representasjon av Marianne på UKM festivalen i Trondheim, igjen:)

Marianne Haaland var heldig å ble plukket ut til å representere Kvitsøy og Rogaland på UKM festivalen i Trondheim nå i sommer. Marianne var også i Trondheim for to år siden.

Ungdommens kulturmønstring består av både lokalmønstring, fylkesmønstring og UKM festivalen som er for hele landet. UKM er ingen konkurranse, men utvelgelse skjer på originalitet, kreativitet og kvalitet, og de utvalgte deltakerne skal speile bredden i UKM. Ved videresendelse opplever ungdommene å møte andre, både med samme interesse som de, og nye spennende kulturuttrykk.

Marianne deltok på lokalmønstringen med novellen "Skrevet med blodpenn", og gikk videre til fylkesmønstringen. Hun var en av de heldige utvalgte som ble sendt videre til Trondheim. Og dette for andre gang! Det er stor stas for Kvitsøy å ha ungdommer som utmerker seg positivt på denne måten innenfor litteratur og kultur. Selv sier Marianne dette om opplevelsen:

Å få delta på UKM for andre gang har virkelig vært et eventyr uten like. Jeg trodde ikke at festivalen skulle klare å overgå seg selv i år igjen, men det klarte den utrolig nok! Det er sjeldent man får oppleve noe så spesielt som UKM, og som samtidig er så stort og godt gjennomført. Jeg håper virkelig at flere ungdommer fra Kvitsøy får den utrolig flotte muligheten!