Hummer

Forsøksfiske i hummerfredningsområdet i Sparholmene

Spennende prosjekt på gang i hummerfredningsområdet i Sparholmene!

I forbindelse med vennegjengen og Kvitsøy kommunes prosjektet med formål å øke hummerbestanden i områdene rundt Kvitsøy, skal vennegjengen på Hummermuseet i samarbeid med Havforskningsinstituttet utføre forsøksfiske etter hummer.

Forsøksfisket skal utføres i hummerfredningsområdet i Sparholmene før hummerfisket starter 01. oktober. Formålet med forsøksfisket er å følge opp effekten av bevaringsområdet med tanke på bestandsutvikling innenfor og utenfor området.

Det følges samme prosedyrer som under Havforskningsinstituttets forsøksfiske i Flødevigen, Bolærne og Kvernskjær. Kvitsøy kommune vil således utøve samme type forsøksfiske som har blitt gjennomført i Kragerø og Nesodden kommuner de siste årene og resultatene vil senere kunne sammenlignes. Forsøksfisket er et prosjekt som skal utføres på samme måte over 5 år og Kvitsøy kommune vil gi innbyggerne informasjon om det spennende prosjektet underveis.

Forsøksfisket utføres med tillatelse fra Fiskeridirektoratet og er varslet til nødvendige etater. Teinene som settes i fredningsområdet i Sparholmene er merket med egen godkjent merking. Kvitsøy kommune vil presisere at teinene som settes ut i Sparholmene i tidsrommet før hummerfisket starter 01. oktober er lovlig satt ut med godkjente tillatelser. Vi ber om at disse teinene får stå urørt.