Blomst

Grunnlovsjubileet 2014

Kvitsøy kommune feirer grunnlovsjubileet på 17. mai, og har et grunnlovsjubileumsforedrag med historiker Roald Berg 09. september. I tillegg markerer Kvitsøy kirke dette på sin gudstjeneste 15. juni.

Jubileet skal formidle kunnskap om grunnloven og betydningen for det norske folkestyret. Og bidra til deltagelse og engasjement i demokratiet og lette til rette for folkefest.

Den norske grunnloven av 1814 har dannet selve fundamentet for utviklingen av folkestyret i Norge. Den har vist seg å være mer levedyktig enn andre konstitusjoner som ble utformet i datidens Europa. Som Europas eldste og verdens nest eldste gjeldene konstitusjon blant de moderne revolusjonsforfatninger, er Grunnloven i dag et samlende symbol for frihet, selvstendighet og demokrati.

Jubileet skal styrke bevisstheten om hva Grunnloven betyr i dag og hvilken rolle den skal spille i fremtidens demokrati. Grunnloven er levende, dagsaktuell og avgjørende for Norges identitet og utvikling som liberalt demokrati.

Informasjonssider om grunnloven og jubileet:
www.stortinget.no/grunnlovsjubileet
www.lovdata.no/grunnloven - egen nettside for grunnloven
«Hva betyr grunnloven for deg?» kronikk av Olemic Thommessen, stortingspresident