Bredbåndskabel

Høring - bredbåndsutbygging i Kvitsøy kommune

Utbygging av høyhastighetsbredbånd

Statlig støtteordning for bredbånd i distriktene

I 2015 er det videreført en statlig tilskuddsordning for utbygging av høyhastighetsbredbånd i distriktene. Regjeringen har delegert til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet  å administrere ordningen. Og Fylkeskommunen bistår i arbeidet. Det er definert seks evalueringskriterier for tildeling av bredbåndsstøtte:

1. Antall nye husstander som får et bredbåndstilbud
  2. Kostnadseffektivitet
  3. Lokal medfinansiering
  4. Plan for bærekraftig drift
  5. Bedring av eksisterende bredbåndstilbud
  6. Hva dette har å si for lokal samfunnsutvikling

Mer informasjon om statlig støtte til bredbåndsutbygging kan fås på hjemmesida til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet www.nkom.no

Kvitsøy kommune ønsker å søke om utbedring og utbygging av eksisterende bredbåndstilbud. Innbyggerne bør få tilgang til høykapasitetstilbud (NGA*, over 30 Mbit/s) som ikke har volumbegrensning og som har like god hastighet både på opp -og nedlastning. Arbeidet må legges ut på anbud. På Kvitsøy er de aktuelle geografiske områdene definert, se under.. Merk at ikke alle boligene/fritidsboligene innenfor området vil være inkludert i prosjektet på grunn av boligens særskilte beliggenhet. Følgende områder er foreløpig inkludert i prosjektet:

1. Ydstabø – Håland – Skjerastraen
  2. Vollsøy boligfelt
  3. Vollsøy industriområde
  4. Meling – Nordbø
  5. Nordbøhagen – Langøy
  6. Leiasundet
  7. Krågøy

Kunngjøringen gjøres tilgjengelig på kommunens oppslagstavler og hjemmeside. Kvitsøy kommune vil oppfordre innbyggere, næringsliv samt lag og foreninger til å komme med  innspill til søknaden innen  15.mai 2015. Disse sendes per e-post til post@kvitsoy.kommune.no eller leveres i forseglet konvolutt i resepsjonen på Kvitsøy kommunehus. Merkes: Høringsuttalelse bredbåndsutbygging Kvitsøy 2015

Kontaktpersoner for spørsmål: Ingeborg Skjerpe tlf: 5173 63 11