Einar Nordbø og Kjell Meling fra venneforeningen

Hummer i klekkeriet

Klekkeriet på hummermuseet er blitt satt i drift og har allerede fått hummeryngel.

I løpet av det siste året har venneforeningen arbeidet med å gjennoppta klekking på hummermuseet. Det har vært arbeidet med bygget, innredning, pumpeløsninger, foring, organisering osv. For en ukes tid siden ble pumpene satt i sving og sjøvann fylte karene. Samtidig ble gyteferdig hummer tatt inn til klekkeriet, og det tok ikke lang tid før de fant seg til rette og ynglet små levende babyhummer.

Venneforeningen er i oppstarten med klekkeriet og dette blir et prøveår hvor en tar lærdom av hele prosessen. Målet er å holde kunnskapen levende, ha levende hummer og hummeryngel i museet/klekkeriet og øke bestanden med utsetting av hummer. Arbeidet er kjempespennende og på bildet ser en to fra venneforeningen som overvåker hummeryngelen.

Om du tar en tur innom museet i åpningstiden kan det godt være at du treffer noen fra venneforeningen i klekkeriet som kan fortelle om alt det nye. Og ikke minst får du se levende hummer og bitte bitte små babyhummere:)