Fra en av visningsturene, i kafedelen på Hummermuseet

Hummeropplevelser på Kvitsøy

I forbindelse med gjenoppbyggingen av hummermuseet har en også parallellt arbeidet med å knytte ny drift til museet. Nå er mye av det klart og opplevelsene står i kø:)!

Hummermuseet er et flott bygg som ligger fantastisk til på Grøningen på Kvitsøy. Etter gjenoppbyggingen fremstår museet og utstillingene i en god helhet som representerer fiskerihistorien på Kvitsøy. Samtidig med gjenoppbyggingen har det vært arbeidet med å få en drift hvor flest mulig kan få oppleve hummerkulturen, også utenom åpningstiden, og nå er det klart!

Ryfylke Livsgnist tilbyr nå ferdige turopplegg til Kvitsøy, basert på hummermuseet og hummeropplevelser. Både i syn, mat og besøk!

Ryfylkemuseet har fortsatt ansvar for det museumsfaglige, og Kvitsøyguiden kan bookes for omvisning på museet, og lokalet kan leies for arrangement. Men nå kan du også, sammen med ditt lag, forening eller bedrift, ta kontakt med Ryfylke Livsgnist for å få et helhetlig opplegg knyttet til hummerkulturen. Med seg på laget har de knyttet til seg flere lokale aktører, slik som Sofus Tønnessen, venneforeningen, Brynhild Olsen med flere. Så dette blir bra!

Kjenner du noen som skal på tur med sin forening eller bedrift eller har lyst på et litt større opplegg, blåtur for eksempel, så vit om at det har vi på Kvitsøy!

Opplegget og turen kan tilpasses til hver enkelt gruppe om det ønskes, men det er basert på et hovedopplegg for lag og foreninger som gir en smakebit fra hummerpark og fyret, i tillegg til omvisning på museet og fiskekomle ala Brynhild. De kan også friste i bedrifter med matshow med Skeiseid og Pallesen. Så her er det bokstavelig noe for envher smak.

Ryfylke Livsgnist har også samarbeidet med Ryfylkemuseet om å et pedagogisk opplegg for mellomtrinnet. Opplegget vil være en omvisning på museet, lære å lage båter, fiskekomle, og lære å sløye fisk blant annet! Dette er mulig for skoleklasser å bestille via Ryfylkemuseet.

Mer informasjon om Hummermuseet

Mer informasjon om Hummeropplevelser