Hummer og hummerteine

Hummermuseet trenger levende hummer!

Og du kan du få donere din hummer - hvis du ikke blir Jan da:)

Hummermuseet er i drift igjen etter mange år med oppbygging og gjenoppbygging. Mye dugnadsarbeid er lagt ned i flere omganger, både med innsamling av gjenstander, arbeid og videreformidling av historien. Selve hummermuseet i seg selv er en flott bygning, og utstillingene forteller om Kvitsøy sin historie og felles identitet.

Men hummermuseet trenger også den levende hummeren!

Derfor henvender vi oss til alle dere som nå er klare for 01. oktober og hummerfiske. Har du en hummer til "overs" som du har lyst å gi til hummermuseet? Vi skal stelle godt med den, merke den og mate den. Forhåpentligvis kan de fleste få leve i hummerparken til Magne og Einar, og en og to kan få være i akvariet på museet. De skal ikke spises, men bare være miljøskapende i hummermuseet og i hummerparken.

Alle som leverer en hummer er med i trekningen av en splitter ny hummerteine, ett lodd pr. hummer. Det er ikke et mål om å levere den største hummeren, men muligens vanker det en liten overraskelse til den som gjør det…

Hummeren må selvfølgelig være over minstemål og uten rogn. Og museet vil ha disse hummerne gående på en dispensasjon til å kunne oppbevare hummer utenfor lovlig sesong.

Dersom du kan tenke deg å donere en hummer så ta kontakt med Kjell Meling tlf 51 73 52 30 for avlevering.

Vi håper på et godt hummerfiske for alle mann/damer/unge/eldre, og vi håper at den levende hummeren vil være med å skape liv i museet og på øya!