Bilvei

Informasjon om buss- og drosjetilbud på Kvitsøy

Det har vært en del diskusjon om buss og drosje tilbudet i Kvitsøy kommune de siste månedene. Kommunen har ved flere anledninger mottatt henvendelser fra innbyggere som har opplevd tilbudet utilfredsstillende. På grunnlag av dette har Kvitsøy kommune tatt initiativ til et arbeidsmøte med fylkeskommunen, Kolumbus og utøveren av tjenestene. Møte hadde som målsetting å forbedre strukturene rundt tilbudet på Kvitsøy.

Til forklaring er det Rogaland fylkeskommune som er ansvarlig for tilrettelegging av busstilbud og drosjetilbud i fylket. Hovedleverandør for busstjenesten er selskapet Kolumbus.

På ovennevnte møte sa den lokale tjenesteutøveren opp sin avtale med Kolumbus, som inkluderer løyve gitt av fylkeskommune på både buss og drosje. Rogaland fylkeskommune, Kolumbus og Kvitsøy kommune samarbeider nå om å etablere et buss- og drosjetilbud som er rett strukturert og forutsigbart. I samarbeid med flere lokale aktører skal blant annet rutetider og prisstrukturer gjennomgås for å gi et best mulig tilbud tilpasset Kvitsøy.

Arbeidet vil foregå de kommende ukene og vi håper at vi kan presentere et godt tilbud til innbyggerne i løpet av nærmeste fremtid. Lokal tjenesteutøver kjører buss og drosje ut oppsigelsestiden med inntil 6 måneder.