Bilde hentet fra IVAR sin nettside

Innføring av kildesortering i Kvitsøy kommune

Fra 2019 innføres kildesortering på Kvitsøy og leiligheter, husstander og enkelte hytter/fritidsboliger vil få tildelt nye avfallsbeholdere.

Den 6. november vedtok Kvitsøy kommunestyre å innføre kildesortering i et 3-beholdersystem på hver husstand i 2019. Alle hus og leiligheter, samt noen hytter/fritidsboliger, vil få to nye avfallsbeholdere i tillegg til den grå som alle har i dag. De to nye avfallsbeholderne skal brukes slik:

• Grå avfallsbeholder med blått lokk (240 L) skal benyttes til papir, drikkekartong og papp. Denne beholderen vil bli tømt hver 4. mandag.
  • Grå avfallsbeholder med brunt lokk (140 L) skal benyttes til matavfall. Denne beholderen vil bli tømt hver 2. mandag.
  • Den «gamle» grå beholderen skal beholdes, og skal benyttes kun til restavfall og plast. Denne beholderen vil bli tømt hver 4. mandag. Alt restavfall skal sorteres i det nye sorteringsanlegget på Forus som vil sortere ut all plasten automatisk.

Tømmedagen blir akkurat som i dag, men renovasjonsbilen har to kammer. Det betyr at den alltid tømmer to avfallsbeholdere, og at matavfall tømmes i et kammer, og papir eller restavfallet i det andre kammeret. Det vil komme mer informasjon på eget informasjonsskriv, og i den nye tømmekalenderen i desember.