Bilde hentet fra nettsiden til IVAR

Kvitsøy gjenvinningsstasjon tar i mot flere typer avfall

Fra 01.01.2018 må man betale for næringsavfall etter egen prisliste, dette erstatter gammel ordning med et fast årsgebyr for næringsdrivende.

Husholdningsavfall kan hives uten kostnad ettersom dette inngår i abonnentenes årsgebyr, men fra 12.06.2018 er det innført betaling  for husholdningsavfall som omfatter bygge og rivningsavfall.

Pris: 250 kr. per påbegynte kubikk og inntektene går inn i selvkostregnskapet, men dekker ikke fullt opp kostnadene. Ordningen skal sikre at alle betaler litt, men at de som hiver litt mer også betaler litt mer.

For mer info om avgrensningen mellom næringsavfall og husholdningsavfall se seneste sak i kommunestyret her , og notat om avfall fra frivillige lag og foreninger her.