Hummerteine

Kvitsøy hummermuseum på nett

Museumsgjenstandene på hummermuseet ligger nå på nett

Alle de vell  700 gjenstandene i Kvitsøy hummermuseum er nå katalogiserte av Ryfylkemuseet i samarbeid med Samlingsteam Rogaland og kan studeres på internett. De ligger på nettstedet Digitalt Museum. Dette er en felles publiseringskanal for samlingsdata for foto og gjenstander fra norske museum. Nettadressen er http://digitaltmuseum.no/. Går man inn på Ryfylkemuseet og skriver Kvitsøy i søkefeltet, blir gjenstandene listet opp.

Målet med Digitalt Museum er at museene sine samlinger skal være lett tilgjengelig for alle interesserte, uavhengig av tid og sted. Samlinger som før bare lå i museet sitt arkiv, er nå fritt tilgjenglig på nettet. Slik kan de lettere brukes til studier, undervisning og bildesøking. Det er også mulig å bestille kopier av bilder og gi tilbakemeldinger og utfyllende opplysinger til museet om gjenstander og foto.

Ryfylkemuseet har diverse samlingsdata på Digitalt Museum, både andre gjenstandsregistreringer og mange historiske foto. Pr. nå har museet om lag 7500 foto og 5500 gjenstander ute på Digitalt Museum. I tiden framover vil det bli lagt ut stadig mer stoff på denne nettportalen.