Bilde hentet fra difi.no

Kvitsøy kommune tar i bruk elektronisk forsendelse

Fra og med 30.11.2016 tar Kvitsøy kommune i bruk elektronisk forsendelse. Det vil si at all post ut fra kommunen vil sendes elektronisk både til innbyggere, offentlige instanser og andre mottakere av post fra Kvitsøy kommune

Hvorfor elektronisk forsendelse?
Stortinget har vedtatt lovendringer i forvaltningsloven (med ikrafttredelse 07.02.2014) som innebærer at stat og kommune skal gå over til å kommunisere elektronisk med innbyggerne. Innen første halvdel av 2016 skal alle statlige forvaltningsorgan kunne sende deg digital post. All post som sendes elektronisk overholder strenge krav til sikkerhet og skjerming av sensitive opplysninger og er helt trygt.

All elektronisk post vil sendes til privatpersoner, bedrifter eller organisasjoner i Altinn eller i DigiPost. Dersom du ikke ønsker å bruke Altinn sin løsning for å motta elektronisk post kan du opprette en egen digital postkasse, også kalt DigiPost. Dette kan du enkelt gjøre på www.difi.no. Dersom du oppretter en egen DigiPost er det her du vil motta all elektronisk post fra offentlige instanser. I Altinn eller DigiPost kan du også stille inn slik at du får tilsendt varsling på sms eller e-post når du mottar elektronisk post.

Hva er egentlig forskjellen på Altinn og DigiPost?
Altinn er en løsning utviklet av Altinn-sambandet og driftes i samarbeid med Brønnøysundregisteret. Dette er en portal utviklet til bruk for offentlige instanser. Her kan du kun motta elektronisk post fra det offentlige. Det vil si kommuner, fylkeskommuner, staten og NAV. Mer informasjon om Altinn finner du her.

DigiPost er en løsning som er utviklet av Posten Norge AS til bruk både for det offentlige og for private instanser. Her vil du kunne motta elektronisk post både fra det offentlige og fra de private virksomhetene som har inngått avtale om Difi`s løsning for DigiPost. Mer informasjon om DigiPost finner du her.

Både i Altinn og i DigiPost er det du som er eier av din post og du kan oppbevare posten din der så lenge du ønsker.

Fordeler
Det er mange fordeler med elektronisk forsendelse. I tillegg til å spare miljøet for store mengder papirbruk vil det spare avsenderen for kostnader knyttet til porto og frankering. Mange synes også at det er fint å kunne samle all post fra offentlige instanser elektronisk på ett og samme sted, og som gjør det enkelt å finne igjen dokumenter senere.

Dersom du ikke går inn og åpner posten elektronisk i Altinn eller i DigiPost innen 2 virkedager (ikke lørdag og søndag) vil posten automatisk sendes som papirpost til din folkeregistrerte adresse.

Reservasjon
Du har også rett til å reservere deg fra å motta elektronisk post. På Difi`s nettsider kan du lese mer om reservasjonsrett og hvordan du kan reservere deg. Posten vil da sendes direkte som papirpost uten å gå gjennom systemet for elektronisk forsendelse.