Hjerterom og hjerteblom på Kvitsøy.

Kvitsøy som årets sted i 2014?

Kommunal- og moderniseringsdepartementet lyste ut statens pris for attraktivt sted i 2014, og det er sendt inn nominasjon på Kvitsøy.

Både små og store steder kunne nomineres, og det er flere hundre som er nominert ved fristens utløp i februar. Prisen går til en kommune eller et sted i landet som har utmerket seg ved å drive kvalitetsmessige og estetiske opprustninger av lokalsamfunn med mål om å skape et levende og attraktivt sted å bo, arbeide, drive næring og besøke.

Det er mange deler som blir vektlagt, og Kvitsøy er klart innenfor flere av disse kriteriene. Egenart, nyskapende, bærekraftig, god utforming, interessant arkitektur, tetthet og trivsel, gode planprosesser, innbyggerdeltakelse og samspill i samfunnsutvikling.

Prisen skal bidra til å vise frem gode forbilder, og i tillegg til heder og ære belønnes vinneren med en sum på 250.000 kroner. Prisen deles ut i mai og Distriktssenteret har ansvaret for organiseringen. Juryen vil arbeide seg frem til en 5-10 steder som får besøk av juryen før vinneren kåres.

Så dette er spennende! Innbyggere på Kvitsøy vet jo at Kvitsøy alltid er årets sted, men litt heder og ære og premie hadde vært stas i 2014. Spesielt å vise frem en mindre kommune som et godt forbilde og eksempel på god samfunnsutvikling!

Søknadsdokument for nominering av årets sted 2014