foto av Sissel Brunstad,NRK

Mulig forsinkelser i avfallshenting

RenoNorden har slått seg konkurs, og IVAR IKS arbeider med å få på plass et nytt innsamlingsfirma.

Mandag kveld ble det sendt børsmelding om at Rennesøy og Kvitsøy sin leverandør av innsamling av avfall, RenoNorden, er konkurs.

Situasjonen er tirsdag morgen uavklart. Siste melding fra RenoNorden er at de har gitt sjåfører beskjed om å møte til vanlig tid for å kjøre ruter.

Man venter nå på en avklaring fra konkursboet før man kan si videre hva som vil skje. Det kan bli stans i hentingen av avfall de neste dagene, men det jobbes med å løse situasjonen så raskt som mulig.

Ivar har ved Rennesøy og Kvitsøy inngått beredskapsavtale med Norsk Gjenvinning, om å overta innsamlingsordningen midlertidig ved en konkurssituasjon. Det vil likevel kunne ta noen dager før alt er på plass. Inntil videre går innsamlingen som normalt.

Varsel ved forsinkelse

Ved en eventuell forsinkelse.

Abonnenter som opplever forsinket henting, skal la beholdere/sekk stå framme til de er tømt.

Skulle det gå noen dager før det blir tømt og restavfallsbeholder blir full, kan en benytte en ekstra avfallssekk, som knytes godt igjen og settes ved siden av den fulle restavfallsbeholderen.

Ta kontakt med kommunen dersom det oppstår problemer.