NVIO Rogaland søker etter veteraner til forsvarets medalje for internasjonale tjenester

NVIO Rogaland er en forening for militære veteraner fra internasjonale operasjoner. De ønsker å finne militære veteraner fra internasjonale operasjoner. Dette kan gjerne være veteraner som har tjenestegjort i Tyskland, Kongo, Gaza, Libanon og Balkan. Neste år er det 40 år siden Norge sendte ut sine første fredsbevarende soldater til Libanon. Dette ønsker NVIO Rogaland og Forsvaret (HV 08) å markere. Det vil bli gjort på den 8.mai som nå er både Frigjørings – og Veterandagen, ved en mottagelse i Vatneleiren.

På Frigjørings- og Veterandagen 8.mai i år så overrakte HV 08 over 80 medaljer til Veteraner fra Tysklandsbrigaden, UNEF I, UNIFIL, UNPROFOR, SFOR og KFOR. Mange av disse Veteranene kom de i kontakt gjennom politiske partier, idrettslag og andre interesse foreninger. Det er mange år siden disse soldatene reiste ut, og dessverre så har ikke Forsvaret gode lister på dem som tjenestegjorde.

Det er mange Veteraner som ikke vet om noe om denne medaljen.

Ta kontakt med nestleder i NVIO Rogaland, Gunnar Langen Schanke tlf: 901 14 015.