Sykehus

Nye endringer for tilgang til innsyn i egen sykehusjournal

Tilgang til egen sykehusjournal på nett fra 22.mai.

Datoer for tilgang til sykehusjournalen sin på nett (gjelder pasienter som er over 16 år i Helse Vest):

• For pasienter innen somatikken: 22. mai.
  • For pasienter innen rus og psykisk helsevern: 19. september.

Det er godkjente journalnotat med dato etter 1. mars 2016 (somatikk) og 1. september 2016 (rus og psykisk helsevern) som vil være tilgjengelige for innsyn på nett. Hver enkelt har rett til innsyn i sin egen sykehusjournal. Foreldre og foresette kan se journalen til egne barn under 12 år.

Enklere tilgang
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Retten til innsyn i egen journal er ikke ny – den retten har pasientene hatt siden 2001. Det som er nytt er at pasientene nå får enklere og raskere tilgang til journalen, uten å måtte kontakte sykehuset først.

Tilgang til journalen blir gitt gjennom sikker pålogging via den nasjonale helseportalen helsenorge.no eller via vestlandspasienten.no.​​​​