Ordfører Ole Olsen

Ordfører tar ikke gjenvalg

Ole Olsen har sendt ut melding om at han slutter som ordfører når denne kommunestyreperioden er over, og stiller ikke på liste fra høsten av.

Ordfører Ole Olsen melder:

Etter 12 år som folkevalgt, 2 år som varaordfører og 10 år som ordfører på Kvitsøy stiller jeg ikke på liste til høstens kommunevalg .

Det er med stor ydmykhet, respekt og frimodighet jeg har arbeidet for Kvitsøysamfunnet disse årene. Det har vært spennende å være med på og viderutvikle Kvitsøy, med det formål om å legge til rette for at folk skal kunne leve ett godt liv på vår flotte øy nå og inn i fremtiden. Jeg ønsker ikke å  trekke frem noe spesielt av det som vi har gjennomført,men for meg har det vært viktig at de som har hatt behov for kommunens tjenester har fått den hjelpen de trenger, og at innbyggerne sitter igjen med en følelse av at kommunen er til for de og ikke omvendt. Å tilrettelegge for det frivillige arbeidet på Kvitsøy er også  noe som jeg har brendt for. De ansatte i kommunen gjør hver dag sitt beste, og bidrar med ett godt tjenestetilbud til våre innbyggere.

Det har også vært viktig å arbeide for å få en ryddig og god økonomi, som gjør at vi kan gjøre de riktige innvesteringene på det tidspunktet det er mest tjenlig, noe som vi i stor grad har lykkes med.

Det er alltid kjekt med oppbakking og positive tilbakemeldinger noe jeg synes spesielt unge og eldre er flinke til, det er tross alt disse som er de største kundegruppene og de som er mest avhengig av at vi gjør riktige og gode beslutninger.

I løpet av årene har jeg også truffet mange intressante og dyktige mennesker, også på alle politiske nivåer i landet Jeg er takknemlig for at mange har vist forståelse og bidratt når jeg som Kvitsøy ordfører har vært ute for å samle sympati, støtte og kjempet for handling til Kvitsøys beste. Mange av de har jeg fått ett nært og personlig forhold til, og jeg kan nok tenke meg at dette nettverket en har bygd opp gjennom flere år er noe jeg kommer til å savne.

Uten en forståelsefull kone og våre 3 barn som nå er 11,17 og 19 år, ville nok denne rollen blitt umulig for en i min alder (nå 44 år) som er hjemmefra stort sett hver kveld, så deres tålmodighet står det respekt av. Ser ikke bort fra at det kommer til å krible litt, når jeg i neste periode kommer til å høre om spennende prosjekter som jeg har vært med på å starte, skal diskuteres og avsluttes.

Tenker f.eks på planlegging av områder for massedeponi og oppstart av Rogfast, få byggeklare tomter på Meling, og når de skal sikre ett godt ferjetilbud for Kvitsøy når Skudenessambandet legges ned i 2013.  Til høsten går jeg inn i fullt arbeid igjen i trevarefabrikken for å selge vinduer og dører ,der er vi en fin gjeng på 14 annsatte. Er også medeier i 4 andre foretak som jeg nok kommer til å bruke tid på. Men først vil jeg gjøre mitt beste for Kvitsøy frem til ordførerskifte i oktober.

Med vennlig hilsen Ole Olsen