Kvitsøy folkebibliotek

Stemmerettsjubileet, 100 år med stemmerett!

I anledning stemmerettsjubileet inviterer biblioteket til filmvisning i biblioteket torsdag 29. august kl. 19.00.

Dokumentarfilmen Burma VJ tar oss med til et land hvor ytringsfrihet og demokrati er en fjern drøm. Burma har i mange år blitt styrt av den såkalte militærjuntaen – et militært regime. Sensuren er knallhard og tortur er en selvfølgelig straff for folk med motstridende meninger.

Men dokumentaren viser oss hvordan buddhistiske munker gjorde det ingen andre turte da de i 2007 tok mot til å protestere mot regimets undertrykkelse. Samtidig risikerte journalister livet ved å dokumentere opprøret med skjulte kamera. De smuglet opptakene ut av landet. Og omsider kom de helt til Norge hvor organisasjonen Democratic Voice of Burma redigerte klippene til den filmen vi skal vise på Kvitsøy torsdag 29. august kl. 19.00.