Bilde hentet fra nettsiden til Rogaland brann og redning

Totalforbud mot å gjøre opp ild

Det fine været den siste tiden har ført til at det er svært tørt i flere områder i regionen vår. Skogbrannfaren er for øyeblikket stor i flere kommuner i Sør-Rogaland.

Flere brann- og redningsvesen i Sør-Rogaland innfører nå totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs fra og med onsdag 23. mai 2018. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør.

De siste dagene har brannvesenet rykket ut til flere gress- og lyngbranner i Sør-Rogaland. Når det er så tørt som nå skal det svært lite til før det begynner å brenne. Mange tror de har kontroll, men ild i tørt gress sprer seg fort.

Det er i perioden 15. april til og med 15. september generelt forbud mot å gjøre opp ild utendørs i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål og grill, også engangsgrill, i eller i nærheten av skog og annen utmark. På grunn av den økende skogbrannfaren i regionen nedlegger nå flere brann- og redningssjefer totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs.

Inntil videre er det forbudt å gjøre opp ild i skog og mark i følgende kommuner: Eigersund,Hå, Bjerkreim, Stavanger, Sandnes, Klepp, Time, Gjesdal, Rennesøy, Randaberg, Sola, Kvitsøy, Finnøy, Forsand og Strand.

Alle innbyggere har en generell plikt til å vise aktsomhet for å unngå brann, det er derfor viktig at folk passer ekstra på når de gjør opp ild utendørs uavhengig av sesong eller forhold og respekterer totalforbud.