Vann i kranene

Vanningsrestriksjoner etter husnummer

Etter totalt vanningsforbud siden før helgen har kommunen etter anbefaling fra IVAR besluttet å prøve ut vanningsrestriksjoner etter husnummer. Dette betyr at fra mandag 30. juni kan alle vanne annen hver dag.

Husnummeret ditt styrer hvilke dager du kan vanne:

• På datoer med oddetall (1, 3, 5 osv) er det tillatt å vanne på eiendommer som har husnummer med oddetall (1, 3, 5 osv)
  • På datoer med partall (2, 4, 6 osv) er det tillatt å vanne på eiendommer som har husnummer med partall (2, 4, 6 osv).
  • Vanning med kanne er tillatt alle dager, mens bruk av hageslange kun er mulig på angitte datoer i fht. husnummer.

Hagevanningsrestriksjonene innføres da vannforbruket den senere tid har vært så høyt at det i perioder ikke har vært tilstrekkelig kapasitet i vanntilførselen til Kvitsøy. Forrige uke opplevde vi i en periode at store deler av Kvitsøy var uten vann. For å sikre mennesker og dyr en forsvarlig vannforsyning er det derfor nødvendig med restriksjoner inntil videre.

Vannmengden i vannbassenget overvåkes kontinuerlig av IVAR, og det blir fortløpende gjort vurdering av nødvendige tiltak. Informasjon oppdateres på kommunens nettside, og sendes ut via SMS-varsling (enten av IVAR eller via kommunens eget varslingssystem). Les mer om gode råd i tørkeperioder fra Norske vann.

Det er tydelig å se at også fotballbanen er merket av tørken den siste tiden. Kommunen samarbeider med IVAR for å finne best egnet tidspunkt for vanning av banen, uten at dette går utover den øvrige vanntilførselen i kommunen. Banen kan derfor bli vannet utenom partall/oddetalls restriksjonen. Dette til informasjon.

Kommunen benytter anledningen til å oppmode alle om å melde seg på kommunens varslingssystem via sms. Se tidligere nyhetssak:

www.kvitsoy.kommune.no/Nyheter/SMS-varsling/