Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen
Bilde av kulturprismottakerne

Bilde av kulturprismottakerne

Verdige prisvinnere

Lørdag var det utdeling av byggeskikkpris og kulturpris. Prisene ble delt ut på Hummerdagen på Hummermuseet.

Byggeskikkprisen og kulturprisen deles ut hvert femte år, og ble sist utdelt i 2009. I år valgte kommunen å dele ut to kulturpriser.

Bilde av byggeskikkprismottakeren Tormod Våga, leder Kvitsøy Trafikksentral, Kystverket. Byggeskikkprisen 2014 gikk i år til et nytt bygg som er tilpasset den lokale byggeskikk, natur og klima. Bygget er blitt en positiv del av Kvitsøy sin arkitektur og silhuett, og representerer Kvitsøy sine lange tradisjoner i både historie og i bebyggelse. Byggeskikkprisen 2014 gikk til Kvitsøy Trafikksentral.
Les hele begrunnelsen her.

Kulturprisen er en anerkjennelse og takk for innsatsen til kulturprismottakeren, og skal tjene som stimulans og inspirasjon til fortsatt innsats for kulturlivet på Kvitsøy. Kommunen valgte i år og dele ut to kulturpriser til to aktører som gjennom tidene har vist stor innsats og gitt mye til fellesskapet.  

Kulturprisen 2014 gikk til Hummermuseets venneforening.
Venneforeningen har vært med og bygd opp museet over lang tid, og hele to ganger! Stor innsats fra venneforeningen gjorde at museet med utstilling stod klar til kongebesøk og åpning i 2001. De har siden den gang stått på for å lage nye utstillinger og ferdigstille museet. Senest til gjenåpningen i 2013, etter gjenoppbyggingen etter brannen. Fortsatt står de på for museet, og nå blant annet med utvikling av klekkeriet. 

Kulturprisen 2014 gikk til Kvitsøyguiden Sofus Tønnessen.
Kvitsøyguiden startet sin aktivitet på midten av 80-tallet. Foretaket er mer en livsstil enn forretning, og drives av en interesse i å møte nye mennesker og i å formidle Kvitsøykultur. Kvitsøyguiden guider til omtrent alle tider, og alle steder, og snakker flere språk. Han tilrettelegger for at både lokale og besøkende får tilgang til Kvitsøy sine mange kulturminner og skatter. 

Les hele begrunnelsen her for de to kulturpriser.

Kontakt

  • Kvitsøy kommune
  • Kommunehusvn. 6
  • 4180 Kvitsøy
Telefon
+47 51 73 63 00
E-post
post@kvitsoy.kommune.no
Org.nr
964 979 634

 

Viktige telefonnummer

  • Brann - 110
  • Politi - 112
  • Øyeblikkelig medisinsk nødhjelp - 113
  • Legevakt - 116117
  • Veterinærvakt
    Se info